בשנת 2016 נכנס לתוקפו החוק להסדרי התדיינויות בסכסוכי משפחה, הקובע כי בטרם הגשת תביעה לבית הדין או לבית המשפט לעניייני משפחה שעניינה סכסוך משפחתי, על הצדדים להגיש בקשה ליישוב סכסוך ולקיים 4 פגישות מהו"ת ("מידע, היכרות ותיאום") עם גורמים מקצועיים מטעם המדינה. באמצעות אותם גורמים מקצועיים, יוכלו הצדדים לנסות ולהגיע לפתרון חלופי של הסכסוך המשפחתי, לאו דווקא באמצעות הגשת תביעה לבית הדין או לבית המשפט לענייני משפחה, אלא באמצעות הליך גישור לפני גירושין.

גישור לפני גירושין

הליך גישור לפני גירושין בראי החוק

לאחר שאחד מבני הזוג המעוניין בגירושין הגיש בקשה ליישוב סכסוך, הבקשה תופנה ליחידת הסיוע הקרובה לבית המשפט, אליה יוזמנו הצדדים לפגישות עם גורמים מקצועיים, אשר ישבו עם בני הזוג, ישמעו אותם, יבינו את צרכיהם, יאמדו את צרכי התא המשפחתי ואת צרכי הילדים ויבחנו את האפשרות לקיים את ההליך באופן מוסכם ובאמצעות גישור לפני גירושין. יחידת הסיוע תערוך עם בני הזוג 4 פגישות עוקבות, כאשר בסמכותה לצמצם את מספר הפגישות למספר קטן יותר על פי שיקול דעתה. בתום הפגישה האחרונה, יחידת הסיוע תמליץ לצדדים כיצד להמשיך ולנהל את יישוב הסכסוך, כאשר עשרה ימים מתום הפגישה האחרונה על הצדדים להודיע ליחידת הסיוע האם הם מעוניינים להמשיך ביישוב הסכסוך בהליך חלופי, כדוגמת גישור בפני מגשר גירושין מומלץ. חשוב להבין שמדובר בהליך חובה שלא ניתן לדלג עליו, כאשר רק ככל והניסיון ליישב את הסכסוך נכשל, יוכל בן הזוג שהגיש את הבקשה ליישוב הסכסוך להגיש תובענה לבית המשפט או לבית הדין וזאת תוך מועדים קבועים בחוק. ככל ובן הזוג לא יפנה בתובענה, אז יוכל בן הזוג השני להגיש תובענה בעצמו.

יתרונות של הליך גירושין שנעשה באמצעות גישור

לגירושין באמצעות גישור יתרונות רבים על פני ההתדיינות בהליכים משפטיים.

לסיכום, גירושין באמצעות גישור הוא הליך מומלץ ובהרבה בחינות מתעלה על גירושין באמצעות הליכים משפטיים בערכאות. אשמח לעמוד לרשותכם לקבלת פרטים נוספים על גישור לפני גירושין.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *