בני זוג אשר מעוניינים להתגרש בהסכמה, צריכים להגיש הסכם גירושין לאישור הערכאה השיפוטית המוסמכת (בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה), על מנת לתת להסכם הגירושין תוקף של פסק דין מחייב. בכדי להגיע להסכם גירושין נכון וראוי, התפור כחליפה למידותיהם של בני הזוג, לצרכיהם, לצרכי ילדיהם ולטובת כל התא המשפחתי, הרי שהדרך הנכונה ביותר היא לפנות להליך גישור.
גירושין בהסכמה שנעשים באמצעות הליך גישור
גירושין שנעשים באמצעות הליך גישור, מותאם לבני זוג אשר שואלים את עצמם איך מתגרשים בהסכמה ומעוניינים לנסות ולפתור את הסכסוך המשפחתי בדרכים חלופיות, שלא באמצעות ערכאות משפטיות, אלא באמצעות הליך גישור מכיל ומכבד. במסגרת הליך הגישור, יושבים בני הזוג עם המגשר באווירה נינוחה ורגועה, ניתנת להם האפשרות להשמיע דברם בנחת ואורך רוח, ניתנת להם האפשרות להעלות את כל הרצונות שלהם על הכתב, לנסות ולהגיע לפשרות ראויות בעניינים שנויים במחלוקת, הן מבחינת הילדים, הן מהיבטים כלכליים והן מבחינת התפרקות התא המשפחתי. להבדיל מהליך שיפוטי, שבו הצדדים נציים יותר האחד לשני, ולא פעם מנסים להשיג הישגים משפטיים על חשבון בן הזוג האחר, הרי שבהליך גישור מאמינים בפתרון הסכסוך בדרכי שלום ונועם. להליך הגישור יתרונות רבים על התדיינות ארוכה ומתישה בבתי המשפט, כדוגמת עלות מופחתת בשיעור ניכר, הליך הגישור מהיר ויעיל יותר מהליך שיפוטי, הסבל שעלול להגרם לילדים בהליך שיפוטי הוא לאין ערוך גדול יותר מפתרון הסכסוך בהליכי גישור לפני גירושים, כאשר הקרע שממילא נוצר בתא המשפחתי רק עלול להחמיר ככל ובני הזוג בוחרים להתגרש תחת אכסניית בתי הדין או בתי המשפט.
מה יכיל הסכם גירושין?
הסכם גירושין שנערך בהליך גישור, יכיל את כל הנושאים המהותיים לבני הזוג המתגרשים, הן בהווה והן כלפי העתיד. הסכם גירושין טוב הוא הסכם אשר יתמודד עם כל הסוגיות הנובעות מן הגירושין בהווה ואף יהיה הסכם הצופה פני עתיד ומתמודד עם סיטואציות אפשריות, ככל הניתן. הסכם גירושין לרוב יכלול היבטים הקשורים בזמני השהות והסדרי הראייה של בני הזוג עם הילדים, ייקבע בו האם תחול משמורת משותפת או שמא יהיה הורה משמורן אחד, הסכם הגירושין יכלול התייחסות לנושא מזונות הילדים, מזונות אישה, מדור ואף התייחסות מפורטת לחלוקת הרכוש ואיזון המשאבים בין בני הזוג המתגרשים. הסכם הגירושין יכלול מצבים אפשריים הצופים פני עתיד וינסה להתמודד עימם מראש, באמצעות הבנות מוגדרות בין בני הזוג, כדוגמת הסכמה בדבר אופן חינוך הילדים, סוגי מסגרות, העשרה, סוגי חוגים, באילו סיטואציות יכולים הילדים לצאת לחו"ל ועם מי, מרחק גיאוגרפי מקסימאלי שבין בני הזוג לבין הילדים ועוד.
עוד דברים שצריך לדעת על גירושין בהסכמה
לאחר שנערכו ישיבות הגישור עם המגשר ולאחר שהסכמות הצדדים עלו על הכתב, ההסכם יוגש לאישור בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה ויקבל תוקף של פסק דין. מדובר באפשרות חלופית לפתרון הקרע והסכסוך שפרץ בין בני הזוג, אשר יש לו יתרונות רבים על פני פניה לגירושין בערכאות משפטיות.
אז שואלים את עצמכם איך מתגרשים בהסכמה? אשמח לעמוד לרשותכם, לייעץ לכם ולהסביר לכם על הליך הגישור ועל יתרונותיו הרבים.